”Vi kiggede på flere muligheder, men fik hurtigt indsnævret feltet af mulige systemer”. Sådan indleder FP&A Manager Marie Kjær Pedersen sin fortælling om, hvorfor Hamlet Protein A/S valgte CPM-software fra Prophix, da man tog beslutning om at optimere budgetprocessen i virksomheden.

  FP&A Manager Marie Kjær Pedersen

FP&A Manager Marie Kjær Pedersen

Valget blev taget i samarbejde med Accobat, der stod for implementeringen af den nye softwareløsning. ”Vi havde en række kriterier, budgetløsningen skulle opfylde. Først og fremmest skulle vi kunne bruge det til BI og rapportering, ” fortæller Marie Kjær Pedersen og uddyber: ”Tidligere var vores BI-løsning et Excel-ark, der havde forbindelse ned i en SQL-kube, som kun indeholdt salgsdata. Vores finansdata trak vi fra Navision (ERP-system, red.) og eksporterede så til Excel. Det var alt for omstændeligt. For det andet ønskede vi en løsning, der kunne hjælpe med finansiel planlægning – en disciplin som vi også tidligere håndterede i Excel og en forældet CPM-løsning, der ikke ville overleve en opdatering af vores Microsoft-systemer. For det tredje havde vi brug for en løsning, der kunne håndtere vores finansielle konsolidering”.

Hamlet Protein lagde også vægt på, at en løsning skulle være brugervenlig, nem at administrere og passe ind i deres eksisterende Microsoft-strategi. ”Og Prophix kan det hele,” siger FP&A Manageren.

IT-projekt i højt gear
Marie Kjær fortæller, at Accobat stod over for en krævende opgave i forbindelse med implementeringen. ”Hamlet er en kompleks forretning med fluktuerende prisstruktur, så vi kunne ikke nøjes med en standardløsning.”

Accobat skræddersyede en løsning til Hamlet, og det var især under byggefasen, at Accobat udmærkede sig, forklarer Marie Kjær. ”Det gik meget hurtigere end forventet for et IT-projekt af den kaliber. Det var vi meget tilfredse med.”

Hamlet Protein valgte Prophix-løsningen i starten af 2017 og kunne allerede i efteråret lave budget i systemet, så de kunne undgå at skulle forsøge at overskue hundredvis af Excel-ark.

”Nu er det hele samlet et sted, og vi har en fælles sandhed. Alle kan nemt tilgå Prophix, fordi det er så brugervenligt, og det gør, at den nye CPM-løsning allerede er blevet forankret i organisationen. Vores CFO (Christen Steffensen, red.) er desuden meget positiv over for de nye muligheder, hvor informationerne er tilgængelige med det samme,” slutter Marie Kjær Pedersen.

I løbet af i år vil Hamlet Protein styrke BI-delen og færdiggøre konsolideringsløsningen.

Om Hamlet Protein A/S
Hamlet Protein fremmer sundhed, trivsel og vækst hos unge produktionsdyr med deres sojabaserede specialproteiner til det første foder. Hamlet Protein er kendt verden over for deres vegetabilske proteiner i højeste kvalitet.