Den datadrevne virksomhed forstår at lære af sin fortid, den kan diagnosticere sin nutid samt
forudsige sin fremtid. Undersøgelser viser, at datadrevne virksomheder klarer sig 6% bedre målt på indtjening og er 5% mere produktive end andre typer af virksomheder.

En måde, hvorpå en virksomhed kan realisere denne kommunikation og forståelse på tværs af niveauer er ved at implementere en datadrevet strategi, da strategisk brug af data sætter en virksomhed i stand til at træffe faktuelle og kvalificerede beslutninger på tværs af niveauer.

Dog viser forskning, at menneskers gennemsnitlige koncentrationsevne er lavere end guldfisks. Derfor bliver det afgørende, hvor lang tid, vi skal bruge på at forstå et budskab. Den menneskelige hjerne behandler visuel information 600.000 gange hurtigere end tekst, og 90% af den information, som hjernen optager, er visuel. 

Læs vores ebook om visualisering af data og få best practice-hjælp til at blive en datadrevet virksomhed: