Selvom Business Intelligence-konsulenthuset Accobat har kørt en overskudsgivende forretning i 13 år, så mener CEO Mikael Iuel-Brockdorff ikke, at der endnu har været et boom i salget af Business Intelligence (BI)-løsninger.

”Man har snakket om et boom, siden jeg startede i branchen i 1998, men vi har ikke set et egentligt boom inden for BI endnu,” siger Mikael Iuel-Brockdorff, der kunne notere en kundetilgang på 750 % hos Accobat i 2016.

 CEO Mikael Iuel-Brockdorff

CEO Mikael Iuel-Brockdorff

”Vi havde et fantastisk år sidste år,” konstaterer CEO’en, der har drevet virksomheden i 13 år med overskud - også under den store økonomiske krise og recession. I dag er han ikke længere blot selvstændig iværksætter, men direktør for en virksomhed som ifølge et førende IT-magasin (ComputerWorld, red.) er Danmarks bedste leverandør inden for Business Intelligence baseret på Microsoft-teknologi.

”Der har bestemt været stabil vækst i alle år, men jeg ser først boomet komme med den næste generation,” spår Mikael Iuel-Brockdorff. ”I dag er det ikke længere kun de store virksomheder, der har et datawarehouse. Samtidig er BI-software blevet mere tilgængeligt med lavere priser og øget brugervenlighed. Alligevel er Business Intelligence fortsat et fremmed begreb for de fleste i min generation, mens den næste generation af økonomi- og finansstuderende har BI på skoleskemaet. Når den generation gør sin entre på arbejdsmarkedet, så kommer det længe ventede boom.”

Boom med udfordringer
Konsulenthuset på Østerbro lever af at videreformidle sine ansatte som rådgivere inden for Business Intelligence og Corporate Performance Management.

”Vi har de bedste folk i branchen, og der er rift om dem – også hos konkurrenterne. Vi har de folk, vi skal bruge, men vi byder gerne talenter velkommen, da vi vækster. Den øgede efterspørgsel på BI står dog ikke mål med udbuddet af erfarne medarbejdere i branchen generelt,” forklarer Mikael Iuel-Brockdorff.

Direktøren ser alligevel positivt på udviklingen i forhold til rekruttering i fremtiden. ”Der bliver uddannet flere inden for branchen. IT er ikke længere tungt og tørt. I dag er software overalt. Harvard Business Review mener endda, at jobbet som Data Sciencist er det mest sexede job i det 21. århundrede*, ”slutter Mikael Iuel-Brockdorff med et smil.

*https://hbr.org/2012/10/data-scientist-the-sexiest-job-of-the-21st-century