Nu er det slut med at forsøge at konsolidere 25-30 selskaber i Excel hos Kvadrat A/S. Det har kostet for meget tid og for mange fejl for den store tekstilvirksomhed. 

  Finance Manager Laurent Weiler, Kvadrat A/S

Finance Manager Laurent Weiler, Kvadrat A/S

”Vi har fået gang i en systemunderstøttet budgetproces med Jedox, ” fortæller Finance Manager Laurent Weiler, der styrer budgetprojektet på hovedkontoret i Ebeltoft. 
 
”Vi begyndte i august, hvor vi sammen med Accobats konsulenter byggede sales templates, der er skabeloner til indtastning af omsætning på brand og sælgerniveau. Siden byggede vi cost templates, der er vores skabeloner til indtastning af de samlede omkostninger. Det gør, at vi nu har et klart overblik over P&L, hvor vi blandt andet kan bore os ned i detaljer på segmentniveau, fx retail,” forklarer Laurent Weiler. 

Fløj flyet, mens det blev bygget
Da budgetprocessen for 2016 var overstået var alle enige om, at det aldrig mere skulle foregå i Excel. ”Vi ville have en stærk softwareløsning til forecasting, planning og konsolidering, men vi kom lidt sent i gang, da vi havde kig på flere systemer,” siger Finance Manageren. 
 
Valget faldt dog på Jedox. ”Det er fordi, det er en fleksibel løsning, der ikke er så tung og firkantet som andre systemer på markedet. Jedox er også et meget hurtigt system, der opdaterer hurtigt i vores datawarehouse, så data altid er friske.”
 
Selvom Kvadrat først kom i gang med det nye softwareprojekt i sensommeren, så gik de i gang med at bruge Jedox til budgetplanlægning med det samme. Nu kan de tilgå og analysere resultaterne i toppen og bunden af kontoplanen på tværs af samtlige selskaber og valutaer. 
 
Ud over Excel brugte Kvadrat også deres ERP-system Axapta (Dynamics AX) i budgetteringsfasen. Fremover vil kun Jedox blive brugt til budgettering. ”Så sparer vi også det step i budgetprocessen, hvor vi brugte tid på at uploade data fra Excel til Axapta”, siger Laurent Weiler.  
 
Gnidningsfrit samarbejde
Finance Manageren fortæller desuden, at han er glad for samarbejdet med Accobats konsulentteam. ”Vi har haft rigtig gode erfaringer med teamet, der består af både en dygtig arkitekt og en stærk projektleder. De er fleksible og servicemindede og så er de hurtige til at forstå forretningen og udfordringerne,” fortæller Laurent Weiler og runder af med at fortælle, at det også var Accobats team, der lavede Kvadrats Power BI-løsning. 
 
Om Kvadrat A/S
Kvadrat har siden deres start i 1968 været ledende inden for tekstiler. Virksomheden er kendt for tekstiler til blandt andet møbelpolstring, vægtæpper og gardiner formgivet af kendte designere.