Øget omsætning pr. medarbejder i salg. Øget effektivitet i distributionen. Styr på KPI’erne i teknisk afdeling. 

Sådan ser hverdagen ud med TARGIT Business Intelligence hos Danmarks eneste mediekonglomerat Nordjyske Medier. 

”En af mine favoritfunktioner i TARGIT er muligheden for at se på flere datakilder på en gang. Altså det med at vride dem (data, red.). Man har det fuldstændige overblik,” fortæller Kirsa Christoffersen, Administrations- og Projektchef hos Nordjyske Medier. ”Vi ligger rigtig højt på omsætning og resultat pr. medarbejder i salgsafdelingen, fordi vi har en struktureret måde at arbejde på med vores værktøjer, hvor TARGIT er et af nøgleværktøjerne”. 

I Distributionsafdelingen har Nordjyske Medier også stor glæde af Business Intelligence. Tidligere brugte de 14 dage på at lave månedsafslutning. 

”Nu har vi fået det automatiseret,” fortæller Mette Kjul Pedersen, der er Distributions- og Projektchef. ”Vi har koblet et budgetmodul til, der sparer os timer og dage.” 

Sådan fik Nordjyske Medier succes med BI

”Der skal være en vilje i organisationen, hvis man skal lykkes med Business Intelligence,” forklarer Kirsa Christoffersen. 

Hun fremhæver desuden vigtigheden af eksterne konsulenter, der ud over et objektivt overblik også skal have eller skabe forståelse for den forretning, de skal hjælpe. Sidst, men ikke mindst, skal konsulenterne have høje tekniske kompetencer, når de designer datavarehuse. ”Og den kombination af tekniske kompetencer og forretningsforståelse har de hos Accobat”. 

Da Kirsa kom til controller-roret i Nordjyske Mediers salgsafdeling i 2003 foregik al rapportering via Excel. ”Og det fungerer jo ikke i så stor en organisation. Derfor gik vi på jagt efter det rette værktøj, der kunne fjerne de manuelle processer og samtidig give os mulighed for at se fremad ved at kigge på pipeline og arbejde med salgsstyring,” fortæller Kirsa. 

”Samtidig skulle vores diskussioner ikke længere handle om hvorvidt tallene stemmer, men snarere om hvorfor tallene ser ud som de gør og hvad vi kan gøre ved det.”

Business Intelligence er en integreret del af forretningsstrategien hos Nordjyske Medier, og TARGIT bliver løbende rullet bredere ud i organisationen i samarbejde med Accobat.