Effektiv planning og performance er afgørende for en dynamisk og stor virksomhed som NNIT, der i dag beskæftiger mere end 2800 ansatte i hele verden. 

Ny styringsmodel
I takt med væksten i virksomheden voksede kompleksiteten i deres oprindelige planningsystem. Da deres Excel-baserede løsning kørte på sit højeste, havde den over 200 brugere og hentede data fra 28 databaser. Ændringer i organisationens styringsmodel for IT i starten af 2017 forseglede den gamle løsnings skæbne. De komplekse allokationer, der var nødvendige for at kunne kontrollere performance fra både kunde- og servicedimensioner, var ganske enkelt ikke mulige i Excel.

Nu bruger NNIT den tyske CPM-løsning Jedox (CPM = Corporate Performance Management)
”Vi kiggede på flere løsninger og mange af Jedox’ konkurrenter ligner Jedox ift pris, arkitektur og front-end, men de fleste gav eller tillod ikke en prøveperiode,” fortæller Lisbeth Westergaard Nielsen, Program Leader og Finance Team Leader hos NNIT. ”Jedox kunne vi downloade, køre integrationsopgaver på, uploade data til og knuse tal i. Og vi kunne godt lide, hvad vi så”.

Responstid var også et afgørende kriterium for valg af systemet, der skulle hostes i Europa, men bruges meget i Asien. Jedox bestod alle latenstidsprøver til ug. ”Bare det, at vi kunne få love til at prøvekøre Jedox var afgørende for mig,” tilføjer Lisbeth Westergaard Nielsen. ”Vores udviklere byggede deres egen POC (proof of concept) i Jedox Cloud uden forudgående viden og træning. Jedox er så logisk, at du kan forstå og arbejde med det intuitivt.”

Lisbeth Westergaard Nielsens interne team bestod af hende og en intern IT-forretningskonsulent, der havde ansvaret for integration, sikkerhed og ETL. Accobat fungerede som ekstern implementeringspartner og var tilknyttet projektet på fuld tid.

200 brugere i første udrulning, 100 yderligere brugere tilføjet hurtigt
I dag bruger NNIT Jedox til håndtering af de finansielle opgaver, hvilket inkluderer planning, budgettering, P&L-planning for kunder og services samt capacity management. Den nye løsning giver mere end 300 brugere i Danmark, Kina, Filippinerne og Tjekkiet én fælles adgang til deres financielle planning. De kan se deres input i næsten realtid samt de aggregerede resultater som processen udvikler sig.

Sheet med tekst og modeller.png
 
users.png
 
Clock icon.png
 
thumbs up icon RGB.png
 
Microsoft-Logo-Blue-Square.png

Forenklet og stabiliseret planning-miljø

 

300 brugere

 

Projektlevering til tiden og indenfor budgettet

 

Høj brugertilfredshed

 

Stand-alone planning software kompatibel med Microsoft


Høj brugertilfredshed
Brugerfeedback har været meget positiv, og en udrulning til USA og Schweiz er allerede ved at blive planlagt. Performance-problemer, som var hverdag i det tidligere planlægningsværktøj, er nu fortid. Jedox har fjernet mange forskellige faner og trin, så brugerne nu blot indtaster deres data ét sted. Mange af disse input er nu endda driverbaserede, så de kan oprette kapacitetsprognoser eller opbygge et omkostningsbudget ved blot at tilføje deres FTE’er.

Projektlevering til tiden og indenfor budgettet
Ledelsen på NNIT er også tilfreds med den nye planning-løsning, som holdet leverede til tiden og inden for budgettet. Virksomheden ser også store muligheder i at bruge Jedox uden for økonomien. ”Jedox er et yderst fleksibelt og logisk værktøj”, siger Westergaard Nielsen. ”Du kan arbejde i et sandkassemiljø og se hurtige resultater - ikke kun for store virksomhedsløsninger vedr. planning, men også for mindre til at hjælpe med den daglige virksomhedsdrift.”

Løfter planning til nye niveauer
Westergaard Nielsen ser et stort potentiale i at forbinde aktivitetsbaseret omkostning til drift-planning i Jedox for at opnå en mere problemfri forståelse af omkostningsdriverne og deres samlede finansielle indvirkning.

”Fremadrettet håber jeg også at kunne engagere folk og give dem mulighed for at tage en mere aktiv interesse i deres økonomiske resultater, men det skal gå hånd i hånd med styring og processer,” konkluderer hun. ”Jeg tror, at det er her, hvor Jedox virkelig vil leve op til forventningerne og skabe de fordele og værdier, som vi håber på. ”

nnit.jpg
  ”Vores udviklere byggede vores eget ’proof of koncept’ i Jedox Cloud uden nogen uddannelse eller forudgående viden. Værktøjet er så logisk, at du kan forstå det og arbejde intuitivt med det.”   - Lisbeth Westergaard Nielsen, Finance Team Leader, NNIT

”Vores udviklere byggede vores eget ’proof of koncept’ i Jedox Cloud uden nogen uddannelse eller forudgående viden. Værktøjet er så logisk, at du kan forstå det og arbejde intuitivt med det.”

- Lisbeth Westergaard Nielsen,
Finance Team Leader, NNIT